A Momentum kilép a letartóztatott Kiss László óbudai koalíciójából

Az érintettségnek a korrupciós ügyben még a látszatát is szeretnék elkerülni.

A óbudai Momentum képviselői kilépnek az előzetes letartóztatásba került Kiss László polgármester vezette koalícióból – ismertették közleményben csütörtökön a Momentum elnökségének döntését. Azt írták, hogy a kerületben zajló ügyben a párt egyetlen tagja sem érintett, és lépésükkel ennek még a látszatát is szeretnék elkerülni

A Momentum – tették hozzá – számol azzal a forgatókönyvvel, hogy „a korrupcióval megvádolt városvezetők helyére a korrupt Fidesz akar majd beülni”. A kerület szerintük pedig nem maradhat vezetés nélkül, mert – mint fogalmaztak – akkor „rövid időn belül a fideszes oligarcha-csoportok prédájává válhat”.

Nem fogjuk engedni, hogy a Fidesz rátegye az enyves kezét a kerületre, és keressük a kapcsolatot azokkal a szervezetekkel és szereplőkkel, akik hozzánk hasonlóan elkötelezettek a magyar belpolitika valódi megújítása mellett

– írták, mellőzve a lehetséges partnerek megnevezését.

Óbuda-Békásmegyer újraválasztott polgármesterét még augusztus 14-én vették őrizetbe, miután a Központi Nyomozó Főügyészség több helyszínen nagyszabású akciót hajtott végre. Az óbudai korrupciós üggyel összefüggésben két nappal később Kiss László polgármestert, egy önkormányzati vezetőt, valamint a polgármesteri hivatal egy korábbi alkalmazottját 30 napra letartóztatta a Fővárosi Törvényszék. Az ügynek így már összesen tizenhat gyanúsítottja van.

Kapcsolódó
Óbuda letartóztatott polgármestere megválasztása előtt aláírt egy iratot, ami most válhat kínossá
Kiss László személyesen biztosított székhelyhasználatot a házában egy cégnek, amelyben feleségén kívül egy olyan személy töltötte be az ügyvezető-tulajdonosi posztot, aki egy másik cégével több milliós megbízásokat kapott az óbudai önkormányzattól azután, hogy Kisst polgármesternek választották.