Győrffy Balázsnak a program szerint szombaton a Tranziton van jelenése, reagáltak a szervezők

Győrffy pénteken távozott a közéletből, miután bántalmazott egy nőt.

Javában tart Tihanyban a Tusványos melletti másik nagy fideszes nyári fesztivál, a Tranzit, ahol még Rogán Antal is tiszteletét tette pénteken, és ha már ott volt, beszélt a szakmunkáshitel ötletéről a megjelenteknek.

Rogánnal ellentétben nem valószínű, hogy megjelenik a fesztiválon Győrffy Balázs, a Fidesz (most már csak ex) EP-képviselője, aki pénteken közzétett Facebook-bejegyzésében jelentette be, hogy lemond minden tisztségéről és kilép a kormánypártból. Elhatározására azt követően jutott, hogy a múlt éjjel tetlegességig fajuló összetűzésbe került egy nővel a pesti éjszakában, az RTL Híradó megfogalmazása szerint konkrétan megvert egy nőt.

Győrffy szakterülete az agrárium volt, számos tisztsége mellett a Nemzeti Agrárkamara elnöki posztját is betöltötte, kézenfekvő volt, hogy ő beszélgessen a szombaton a Tranziton Nagy István agrárminiszterrel arról, hogy „bedarálják az európai agráriumot”, illetve arról, hogy „véget érhet-e az ideológiai alapú, erőszakos zöldítés politikája az európai agrárgazdaságban”. A Telex érdeklődött a szervezőknél, hogy a pénteki fejlemények befolyásolják-e a programot. A jelek szerint igen.

Amit Győrffy Balázs tett, elfogadhatatlan. Ezért nincs helye a Tranziton

– közölték tömören a lappal.

Győrffy Balázs karrierjéről ebben a cikkben írtunk részletesen, arról pedig, hogy máris a kormánypropaganda eszközévé vált, ebben. Ebben pedig arról, ki veheti át a helyét az Európai Parlamentben.

Kapcsolódó