10 milliárdot sprólhatnak az ukrán menekültek utcára paterolásán

A kilakoltatott ukrajnai menekültek is szóba kerültek, mivel augusztus 21-étől csak azok az ukrán menekültek jogosultak szállásra Magyarországon, akik „katonai műveletekkel közvetlenül érintett közigazgatási egységből” érkeztek.

A kilakoltatott ukrajnai menekültek is szóba kerültek, mivel augusztus 21-étől csak azok az ukrán menekültek jogosultak szállásra Magyarországon, akik „katonai műveletekkel közvetlenül érintett közigazgatási egységből” érkeztek. Így Kocson például mintegy száz menekült került utcára.

A kormányzati intézkedések összhangban állnak a szomszédos országokban tapasztalható intézkedésekkel. A döntés az, hogy csak azoknak segítenek, akik háborús térségből érkeztek. Gulyás szerint mintegy négyezer ember úgy élt itt Magyarországon, állami pénzből, hogy közben munkát sem akartak vállalni. – Elköltünk évi 10 milliárd forintot, hogy olyan embereket elszállásoljunk, akik egyébként munkaképesek – mondta a miniszter, aki szerint Kocson a máltaiak elszállásolták az utcára került asszonyokat és gyerekeket.