Új feladatokat kapott Orbán Ráhel barátnője

Az MDDÜ működteti augusztustól a formatervezési tanácsot.

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) feladatköre 2024 augusztusától kibővül a Magyar Formatervezési Tanáccsal (MFT) kapcsolatos feladatok ellátásával – közölte az MDDÜ pénteken az MTI-vel. Az MDDÜ vezérigazgatója Orbán Ráhel barátnője, Jakab Zsófia, akinek nemrég 500 ezer forinttal emelkedett a fizetése. 

A kreatíviparágak fejlesztése céljából az állami infrastruktúra működésének és hatékonyságának növelése érdekében vált indokolttá a koordinált irányítás. Az MDDÜ célja, hogy a Magyar Formatervezési Tanács szakmai színvonalát megtartva, azt biztos szakmai alapokra építve újragondolja, hogy a kreatívipari szinergiák hatékonyabb kihasználásával támogassa a gazdasági teljesítmény fokozását

– olvasható a közleményben.

Az összegzés szerint „jogszabályban meghatározott közfeladatai, jelentős kapcsolati hálója és a divat- és kreatívipari beágyazottsága indokolja, hogy a magyar formatervezés és design első számú tanácsadó testületéhez, valamint annak rendezvényeihez és díjaihoz kapcsolódó feladatokat a jövőben az MDDÜ lássa el.”

A továbbiakban a Magyar Formatervezési Tanács részt vesz a hazai kreatívipar fejlesztésére irányuló kormányzati stratégia kidolgozásában és végrehajtásában. A tanácsadó testület elnöke az MDDÜ vezérigazgatója, a tanács tagjait az MDDÜ vezérigazgatója kéri fel és nevezi ki határozott időre – írja a közlemény.

 Azzal, hogy az Magyar Formatervezési Tanács működtetése az MDDÜ feladatai közé kerül sokkal hatékonyabban tud hozzájárulni a hazai kreatívipari ökoszisztéma megszilárdításához. Összességében a hazai kreatívipar erősebb, versenyképesebb, fenntarthatóbb és ellenállóbb lehet, ezzel hozzájárulva a gazdaság és a kultúra fejlődéséhez

– mondta Jakab Zsófia.

Mint írják, a Magyar Formatervezési Tanács általános feladatai mellett a legnagyobb országos eseményét, a Budapest Design Week (BDW) és a testület által adományozott díjak rendszerét is újragondolják.