Futballcsapatnyi embert tartóztattak le az ercsi tömegverekedés kapcsán

Egy vallomást akartak visszavonatni.

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt letartóztattak tizenegy férfit, és további négy gyanúsított esetében bűnügyi felügyeletbe helyezést, illetve távoltartást rendelt el a Fejér Vármegyei Főügyészség az ercsi tömegverekedés kapcsán. A Fejér Vármegyei Főügyészség az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, hogy az ügyben a rendőrség 17 embert gyanúsított meg csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, ketten szabadlábon védekezhetnek.

A tájékoztatás szerint az ügy egyik gyanúsítottja augusztus 10-én kora délután felhívta ismerősét, és megfenyegette, hogy ha egy büntetőügyben tett vallomását nem vonja vissza, akkor őt és családját bántalmazni fogják. Ezt követően a gyanúsított és társai – csaknem 20 férfi – megjelent a férfi házánál, majd gumilövedékkel és gáz-riasztó fegyverrel többen lövöldözni kezdtek.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban azt közölte a tömegverekedéssel kapcsolatban, hogy két helybéli család közötti, évekre visszanyúló vita váltotta ki az erőszakos támadást. A rendőrség az elkövetőket összehangolt akcióban múlt vasárnap délután, a 6-os főútnál fogta el a Terrorelhárítási Központ segítségével.