Péterfy kórház: valótlanságot állítanak Magyar Péterék a látogatásukról

A kórházvezetés szerint a sajtó ássa alá az egészségügybe vetett bizalmat, Magyar Péterék pedig nem jól mértek hőmérsékletet.

A budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írja, valótlanságot állítanak a Tisza Párt képviselői az intézményben tett szerdai látogatásukról.

A kórház szerint nem igaz az az állítás, hogy munkatársaik a két európai parlamenti képviselőt, Magyar Pétert és Kulja Andrást nem engedték be az intézménybe, hiszen az általuk közzétett videón is látszik, hogy bejutottak. Ezzel szemben a Tisza politikusai nem állítottak olyat, hogy őket nem engedték be a kórházba: Magyar egyedül azt kifogásolta, hogy a velük érkező újságírókat előbb kitessékelték az épületből, majd egy vaslánccal zárták le előttük a főbejáratot.

Az ajtót sem a kórházvezetés zárta le, és amint tudomásukra jutott, haladéktalanul gondoskodtak annak soron kívüli kinyitásáról, így csak pár percig volt zárva az érintett bejárat. Az intézménynek több ajtaja van, több irányból is megközelíthető, ebből következik, hogy nem felel meg a valóságnak az sem, hogy a betegek és a látogatók nem tudtak bejutni az épületbe. A betegek ezen a napon is megkapták az állapotuknak megfelelő ellátást és a látogatás is biztosított volt

– áll a Péterfy közleményében.

Félrevezetőnek tartják azt is, hogy a képviselők az épületben nem a léghőmérsékletet vizsgálták, hanem tárgyakét, falakét, így az nem tükrözte a valós hőérzetet, azt pedig szomorúnak találják, hogy a sajtóban megjelent ferdítések aláássák a lakosság számára nyújtott „magas színvonalú ellátást”, és megingatják az egészségügybe vetett bizalmat.

Magyar Péterék tegnap dél körül 38,4 fokot mértek a Péterfyben.

Magyar Péter: A kormányzat most éppen arra kényszeríti a kórházakat, hogy még a valóságot is tagadják le

„A Péterfy Sándor utcai Kórház vezetői most épp azt kell, hogy hazudják, hogy nem is volt lelakatolva fényes nappal az intézmény főbejárata. Majd azt állítják, hogy csak pár percig volt lezárva és nem is ők rendelték el.

 

Azt is hazudják, hogy nem volt 38,4 fok árnyékban, délben a kórházban, mert mi a fal hőmérsékletét mértük.

 

Nos: mértünk falhőmérsékletet és levegőhőmérsékletet is. A fal hőmérséklete rendszerint délben alacsonyabb, mint a levegőé, mert a fal lassabban melegszik fel.

 

Követeljük, hogy vessen véget a hazudozásnak és az egészségügyi dolgozók fenyegetésének és zsarolásának a kormány. Azonnali hatállyal oldják fel az általuk elrendelt nyilatkozat stopot az egészségügyi dolgozók kapcsán, engedjék meg, hogy az orvosok és ápolók elmondják a valóságot a magyar egészségügy helyzetéről.

 

Ha tényleg nem igazak az ország minden részéről érkező rémhírek az egészségügyi intézmények állapotáról, akkor a kormány engedélyezze, hogy a független sajtó bármelyik kórházba bemehessen és felvételeket készíthessen. Ha ezt nem teszi, akkor mindenki számára világossá válik, hogy hazudnak és veszélyeztetik a magyar emberek életét.

 

Az emberek a saját szemüknek hisznek, nem a propagandának” – írta Magyar a Facebookon.

Kapcsolódó
Magyar Péter: Egészségügyi válsághelyzet van, Orbán szakítsa meg nyaralását
A Tisza Párt elnöke szerint a miniszterelnök fiókjában ott lapul az egészségügy magánosításának jól kidolgozott terve.