Magyar Péter visszatért az Egyenes Beszédbe, és ezúttal ott is maradt

A kórházi állapotokról volt szó.

Magyar Péter visszatért az ATV Egyenes Beszéd című műsorába, és ezúttal ott is maradt, az interjút viszont nem Rónai Egon készítette vele, hanem Szöllősi Györgyi.

Magyar arról beszélt, hogy a szintén tiszás EP-képviselő Kulja Andrással elkezdték végigjárni a kórházakat, hogy megnézzék, milyen állapotban vannak azok. Eddig a Szent János Kórházban jártak, ahol valóban körbevezették őket.

Semmelweis Ignác hazájában a vécékben sehol nem volt se fertőtlenítő, se szappan.

– mondta a kórházi állapotokról, amelyekért szerinte az felelős, hogy a KEF alá rendelték a beszerzéseket.

Magyarék ma a Péterfy kórházba szerettek volna bemenni, és őket ugyan beengedték, de az RTL stábját nem, helyette lelakatolták a bejáratot.

Szerinte a mostani problémákat pármilliárd forintból rendezni lehetett volna, de 14 év alatt nem tették meg. Arról beszélt, hogy 500 milliárd forintot kellene legalább átcsoportosítani erre az ügyre, és ha a Tisza kormányra kerül, akkor meg is teszik ezt, és Rogán Antal minisztériumától fogják ezt átirányítani.

Magyar elmondta, hogy mind a négy frakcióvezetőt felkérte a fővárosban egyeztetni, és egyedül Szentkirályi Alexandra mondott nemet.

Talán kezdhetné azzal, hogy az ötszázmillió forint közpénzt, amit a kampányára költöttek, visszafizeti, vagy küld a Fidesz egy kompetens képviselőt, akivel együtt lehet működni.

– mondta.

Azt is mondta, hogy még mindig nem döntötte el, beül-e a fővárosi közgyűlésbe. Arról is beszélt, hogy ha kormányra kerülnek, legalább a zöldségek és gyümölcsök áfáját öt százalékra csökkentik.

Magyar szerint mindenképp együtt kell dolgoznia a Fidesznek a Tiszával, mert ha a kormány olimpiát szeretne rendezni, ahhoz lakásépítési program is kell, amihez az ő támogatásuk is szükséges lesz.

Magyar június 10-én hagyta ott az Egyenes Beszéd élő adása közben stúdiót. A politikust a választásokat követő adásban Rónai Egon műsorvezető egy dossziéval várta, amelyben összegyűjtötték, hányszor invitálták Magyart a csatornához, miközben ő a választások utáni beszédében azt állította, hogy nem hívták meg. Az interjúban elhangzott, hogy március vége és május eleje között nem kapott meghívást, de erre Rónai azt mondta, nem igaz.

A műsorvezető ezután közölte, egyetlen dolgot kér:

Ezt az áldatlan kutyakomédiát hagyjuk abba.

Erre Magyar felállt, kivonult. A műsor miatt a Médiatanács is vizsgálódott, amit augusztus elején azzal zártak, hogy nem merült fel az emberi méltóság sérelme az interjúnál. A kivonulás témája viszont a mostani műsorban nem került szóba, kérdésként sem.