Több mint egy hónapja nem működik a klíma a János kórház ortopéd műtőjében

Az egészségügyi államtitkár azonban nem tud rendkívüli esetről a hőhullámban.

Több mint egy hónap alatt sem tudták megjavítani a klímát a János kórház ortopédiáján, ezért egy másik épületben műtik a betegeket – közölte az egészségügyi államtitkár az RTL Híradóval.

Takács Péter a napokban személyesen ellenőrzi a kórházak hűtőberendezéseit, ám elmondása szerint a mostani hőhullámban egyelőre még nem történt rendkívüli eset.

Az egészségügyi államtitkár egyébként kedden az Országos Onkológiai Intézetben is járt, ahol újságíróknak azt mondta: a kiugróan magas hőmérsékletű napokra az egészségügyi ellátórendszernek fel kell készülnie, ami nem csak ezt az ágazatot, hanem az energia- és iparpolitikát is érintő kérdés, írja az MTI.

Takács Péter szerint a magyar kormány ennek megfelelően gondosan felkészült erre a szezonra, ettől függetlenül nem zárható ki, hogy a legnagyobb gondosság mellett is adódnak meghibásodások, amire azonban az egészségügyben dolgozók fel vannak készülve.

Kapcsolódó
Jobban szenvednek a hőségtől a kórtermekben fekvő betegek, mint a 40 fokban operáló orvosok
Akad olyan kórház, ahova ventilátort sem lehet bevinni, mert nem bírja az elektromos hálózat, máshol a kávéfőzőket tiltották be, nehogy levágják a biztosítékot. Ilyen helyzetben nehéz lenne a kórtermekbe is klímát telepíteni, pedig a kórházi betegszobák döntő többségében nincs hűtés.