Aszfaltozó munkások közé hajtott egy kisteherautó, másodperceken múlt az életük

Letarolta a terelőkúpokat és egy úthengernek csapódott.

Múlt héten aszfaltozó munkások közé hajtott és kis híján halálos balesetet okozott egy kisteherautó Marcali közelében – számolt be az esetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Facebookon.

A posztban azt írják, a jármű az előjelzések és ideiglenes korlátozások ellenére behajtott a munkaterületre, letarolta a terelőkúpokat és egy úthengernek csapódott. A munkások még időben a vízelvezető árokba tudtak ugrani, ezért nem lett nagyobb bajuk, egyik kisebb sérüléseket szenvedett.

A látási viszonyok tökéletesek voltak, a munkaterület forgalom elől terelőkúpokkal zártuk le. Voltak előjelző táblák és a forgalmat jelzőőr irányította. A balesetet okozó fehér dobozos kiteherautó nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte haladótól, aki szeretett volna lekanyarodni az egyik utcába, ezért, hogy ne menjen neki a kormányt félre rántva vágódott be a munkaterületre és frontálisan ütközött az egy helyben álló hengerünkkel. Szerencsére olcsón megúsztuk. 10 másodperc. Ennyin múlt, ugyanis az eset előtt 10 másodperccel még a hengeren ültem, három kolléga pedig a henger előtt végezte a munkájukat. Ki tudja milyen tragédia történt volna, ha nem vesszük észre. Mi is valaki fiai, párja és édesapja vagyunk!

– nyilatkozta az esetről az egyik munkás.