100 méteren keresztül tolt maga előtt a vonat egy autót Nyírbátorban, életveszélyesen megsérült egy gyermek

Az autóban ketten ültek, mentőhelikopter érkezett a helyszínre.

Vonattal ütközött egy autó vasárnap Nyírbátorban, a baleset miatt az érintett vasútvonalon fennakadásra kell számítani – közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

A baleset a Gyulaji utcai vasúti átjáróban történt, a mozdony ezt követően mintegy száz méteren keresztül tolta maga előtt a személygépkocsit.

Az autóban ketten ültek, a sofőrt és utasát a nyírbátori hivatásos tűzoltók szabadították ki az összetört kocsiból. Az esethez mentőhelikopter is érkezett – írták.

A Mávinform a Facebook-oldalán arról számolt be, hogy a Debrecenből Tiborszállásra tartó vonat ütközött össze egy személygépkocsival, a vasúti átjárót fénysorompó biztosította.

A tájékoztatás szerint a helyszínelés és a műszaki mentés végéig Nyírgelse és Nyírbátor, valamint Kállósemjén és Nyírbátor között nem lehetséges a vasúti közlekedés, ezért a Debrecen-Mátészalka és a Nyíregyháza-Nyírbátor vonalon hosszabb utazási időre kell számítani, egy szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Az Országos Mentőszolgálat az MTI megkeresésére azt közölte: a helyszínre több mentőegységet, köztük mentőhelikoptert is riasztottak. A mentők egy 40 év körüli férfit súlyos sérülésekkel földi úton, egy gyermeket pedig súlyos-életveszélyes állapotban légi úton szállítottak kórházba.