Közlekedő Tömeg: három Intercity menetideje is nő decembertől egy tervezet szerint

A főbb változásokat a teljesség igénye nélkül tételesen, vonalankénti bontásban is közölték.

Ismét nőnek a vasúti menetidők decembertől: a szegedi, debreceni, békéscsabai InterCityk is lassabbak lehetnek a menetrendtervezet szerint, írta meg vasárnap a Közlekedő Tömeg.

Emlékeztettek, bár az elmúlt években általánossá vált a jövő évi menetrend társadalmi konzultációra bocsátása nyaranta, idén ez elmaradt.

Azonban amint a Vasúti Pályakapacitás-elosztó (VPE) Kft. honlapján közzétett üzemi menetrend-tervezetek mutatják, nem ok nélkül titkolja a részleteket a Lázár-minisztérium: a decemberi menetrendváltástól várhatóan számos vasútvonalon jelentősen nőni fog a személyszállító vonatok menetideje

– írták.

A Közlekedő Tömeg szerint Lázár János minisztersége alatt már másodjára lassulhatnak a távolsági vonatok, „másfél évtizede állandó menetrendi struktúrákat, csatlakozási rendeket szétverve ezzel.” Bár a közzétett menetrendábrák hangsúlyozottan tervezetek, azoktól a végleges menetrend több ponton eltérhet majd, jól jelzik azonban, milyen menetrendi változások várhatóak országszerte a következő időszakban – hívták fel rá a figyelmet.

A főbb változásokat a teljesség igénye nélkül tételesen, vonalankénti bontásban is közölték:

A Közlekedő Tömeg a szolgáltatást megrendelő minisztériumot arra kérte, hogy az előző évek gyakorlatának megfelelően folytasson társadalmi egyeztetést a menetrend átalakításáról, a jól ismert és gyakran hangoztatott üzemeltetési szempontokon túl ismerje meg bátran az utazóközönség elvárásait is.