Magyar Péter Vitézy Dáviddal egyeztetett – informálisan

Magyar szerint a Fidesz és az óellenzék a status quo fenntartásában érdekeltek.

A Tisza Párt rövid közleményben értesítette a nyilvánosságot, arról, hogy Magyar Péter pénteken informális egyeztetést folytatott Vitézy Dáviddal, aki az önkormányzati választáson az LMP és a Fidesz támogatásával indult a főpolgármesteri posztért.

A közlemény szerint Magyar és Vitézy egyetértettek abban, hogy Budapest működőképességének biztosítása kiemelt fontosságú, továbbá abban is, hogy

az eddigi mutyik megszüntetésének elengedhetetlen feltétele a Fővárosi Önkormányzathoz tartozó összes cég vezetésének nyílt, transzparens pályázaton történő kiválasztása.

Magyar azt írta, „látszik, hogy a Fidesz és az óellenzék bizonyos erői a jelenlegi status quo fenntartásában érdekeltek. Mi a TISZA Pártnál – alapozva a június 9-i választói felhatalmazásra – egy sokkal takarékosabb, átláthatóbb és politikai kompromisszumokat is követelő közös munkában hiszünk.”

Magyar egy hete Karácsony Gergely újraválasztott budapesti főpolgármesterrel is tárgyalt. A régóta tervezett találkozó után is szűkszavú volt a Tisza Párt vezetője. A találkozóról egy Facebook-posztban számolt be, amelyben azt írta, a közeljövőben Tisza Párt nevében a többi fővárosi frakció vezetőjével is felveszi majd a kapcsolatot, és Karácsony Gergellyel még a nyáron folytatják az egyeztetést.