Kilépett az MSZP-ből Őrsi Gergely

2019 óta, amióta polgármester vagyok, nem írtam le pártnevet, nem politizáltam pártpolitikusként - mondta a II. kerület vezetője.

Kilépett az MSZP-ből Őrsi Gergely, a második kerület polgármestere – írja az Index. 

Őrsi Gergely a döntést már korábban meghozta – erről a 24.hu-nak adott interjújában beszélt nemrég – a múlt héten pedig hivatalosan is beadta írásos lemondási nyilatkozatát.

2019 óta, amióta polgármester vagyok, nem írtam le pártnevet, nem politizáltam pártpolitikusként. Az elveim és a korábban vallott értékeim megmaradnak

– nyilatkozta Őrsi az Indexnek. A párt felső vezetésével nem egyeztetett végleges döntése meghozatala előtt, hisz régóta tudták, hogy ezt tervezi, így nem is marasztalták.

A 24.hu-nak adott interjújában Őrsi arról is beszélt, hogy más pártba biztosan nem lép be.

Ez nem egy konkrét párttal szembeni kritika, tényleg nem hiszem, hogy önkormányzati szinten pártpolitikának van helye és van értelme

– tette hozzá.

Kapcsolódó
„Az én pártom Buda” – kilép az MSZP-ből Őrsi Gergely
Őrsi Gergely, a II. kerület újraválasztott polgármestere napról napra jobban ódzkodik a pártpolitikától, kiábrándítónak tartja, hogy az ellenzék már többet beszél arról, ki kivel fog össze, mint a várost, országot érintő ügyekről. Interjú látványpolitizálásról, a főpolgármester-választásról és persze Budáról.