Magyar Péter: Ez most komoly, miniszterelnök úr? Van még lejjebb?

A Tisza elnöke szerint az állami vállalatok vagy elbocsátanak vagy bért csökkentenek

Múlt héten megszorításokat rendelt el az állami vállalatoknál a magyar kormány. Orbán Viktor szerdai rendeletében 5 százalékos megtakarítást írt elő az állami cégeknek, melyet az év végére, elsősorban a személyi jellegű ráfordítások terhére kell megvalósítani.

A pofátlanság csúcsa. Miközben a miniszterelnök a saját fizetését 6,5 millióra, egyes miniszterei bérét pedig 27 %-kal emeli, aközben a kormány suttyomban elrendelte az állami vállalatoknál a bérkifizetések 5 %-kal történő csökkentését…Értik, miközben az európai rekorder infláció miatt egyébként is 20-30 %-kal kevesebbet ér egyes állami alkalmazottak bére, most még el is vesz tőlük az a kormány, amelynek dolgoznak?! Két választása lesz az állami cégeknek: vagy elbocsátanak vagy bért csökkentenek

reagált a hírre Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, utalva arra, hogy július 1-jével az eddig ötmillió forintot kereső Lantos Csaba és Nagy Márton fizetése 27 százalékkal, 6,3 millió forint fölé nőtt, a miniszterelnök pedig az emelés után már 6,5 milliót vihet haza.

Mindeközben a Nemzeti Együttbűnözés Rendszerének haszonélvezői éppen St. Tropez-nál ringatóznak egy 30 milliárdos yachton pezsgőt (és dobozos kávét) szürcsölgetve… Ez most komoly, miniszterelnök úr? Van még lejjebb?

– írta az ellenzéki pártvezető.