Keddtől újabb két sávot lezárnak a Hungária körúton

Augusztus 5-e hétfőről augusztus 6-a kedd reggelre virradóra lezárják a Hungária körúti felüljáró M3 bevezető felé vezető oldalán a belső és a középső sávot. A forgalom a külső sávban, illetve a villamospályán haladhat a Rákóczi híd irányába – írta a 24.hu-hoz eljuttatott közleményében a Budapest Közút Zrt.

Augusztus 6-tól új szakaszához érkezik a Hungária körúti felüljárón a szigetelés-, burkolat- és dilatációjavítási munka. Az M3 bevezető felé tartó irányban az eddig lezárt külső sávot átadják a forgalomnak, ugyanakkor a középső és a belső sávot lezárják. A forgalom számára a villamospályán lesz még biztosított a haladás.

A felüljárón lévő járda továbbra is le lesz zárva. A gyalogosok a felüljárón az 1-es villamossal juthatnak át. Kerékpárral a Vágány utca – Dózsa György út – Állatkerti körút útvonalon lehet eljutni a Róbert Károly körút felől a Városligetbe.

A középső sávban felmarják az aszfaltburkolatot és a pályalemez szigetelését visszabontják. A vasbeton pályalemez javítási munkáit követően új szigetelés, majd aszfaltburkolat épül és a dilatációs szerkezetek is kicserélésre kerülnek. A belső sávban a dilatációs szerkezeteket cserélik.

A korlátozásra előjelző táblák fogják felhívni a figyelmet.  A munkaterület mellett 30 km/h-s sebességkorlátozásra kell készülni.

A sávlezárások miatt torlódásokra kell számítani, mellyel kapcsolatban a Budapest Közút kéri a közlekedők megértését, türelmét.