Tiltakozó akció indult Pécsen egy pingpongasztal miatt

Az egyetemisták éjszakai „tivornyázása” miatt.

A pécsi Mezőszél utcában az egyik tízemeletes társasház tövébe telepítendő új pingpongasztal miatt kezdtek tiltakozó akcióba a lakók – írja a bama.hu.

A tiltakozás oka, hogy a lakók tapasztalati szerint a jelenleg már meglévő köztéri bútorokat, köztük padokat, asztalokat sem az itteni állandó lakosok használják, „hanem leginkább éjszakai tivornyázások alkalmával a környéken albérlőként élő egyetemisták. Továbbá több esetben hajléktalanok találkozóhelyeként szolgálnak, amely jelenségek gyakori okai a lakók és „idegenek” közötti konfliktusoknak” – írja a megyei lap.

Barkóczi Csaba helyi fideszes képviselő azt javasolja, hogy a Mezőszél utca másik oldalán, a mostani helyszíntől 70 méter távolságra található, évtizedek óta itt álló, régi, leamortizált és balesetveszélyes pingpongasztalt cseréljék ki az újra. Hozzátette: amennyiben az ottani társasházak lakói is inkább szabadulnának az asztaltól, akkor szerinte valamelyik környező általános iskolának kellene felajánlani az eszközt.

A cikkből kiderül az is, hogy korábban egy kutyafuttató verte ki a biztosítékot néhány lakónál a Zsigmond téren, itt végül birtokvédelmi eljárás megindításával kényszerítették rá a polgármestert, hogy tegye arrébb a kutyafuttatót.