Nem szólítják fel lemondásra a kisfiút felrúgó karatést mentegető fideszes képviselőt

Pócs Jánosról kérdezték a miniszterelnököt.

„Felszólítja-e lemondásra Pócs Jánost?” – ezt az egyszerű kérdést tette fel Jakab Péter független képviselő Orbán Viktor miniszterelnöknek, miután a fideszes képviselő azzal mentegette a szolnoki kalandparkban egy hétéves kisfiút felrúgó karatemestert, hogy „volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek”.

Orbán lepasszolta a kérdés megválaszolását Pintér Sándor belügyminiszternek, aki tovább adta helyettesének, Rétvári Bencének a labdát. Rétvári szokásához híven nem válaszolta meg a kérdést, Pócs Jánosra egy szót sem vesztegetett. Mindazonáltal elítélte a brutális utcai harcos tettét.

„Ami a szolnoki kalandparkban történt, az elfogadhatatlan, tűrhetetlen és felháborító. A gyermeket mindenhol védeni kell, nincs kibúvó, nincs kegyelem annak, aki gyermeket bántalmaz. Az ilyen esetekben gyors és szigorú büntetésre van szükség, mert a gyermekek biztonsága a legfontosabb. Az üggyel kapcsolatban a rendőrség a minél gyorsabb eljárásra törekszik, hogy az elkövető felelősségre vonása minél rövidebb időn belül sor kerülhessen” – írta Rétvári, aki sajnálatát fejezte ki, hogy „a baloldalra a gyermekvédelmet erősítő intézkedések megszavazásakor rendre nem lehet számítani”.