Magyar Péter: Így hazudnak Orbán Balázsék

„Hazudtok reggel, este és minden hullámhosszon.”

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója megosztott egy Mandiner cikket, amely Magyar Péterről, a Tisza Párt elnökéről és az ellenzékről szóló The Washington Post-ban megjelent cikket ismerteti.

„Olvasom az ellenzék legújabb amerikai nyilatkozatát. Azt látom, hogy az óbaloldal és az újbaloldal szerint is antiszemitizmus elutasítani Soros György nézeteit. Nincs új a nap alatt! Ezzel tulajdonképpen ismét sikerült egész Magyarországot leantiszemitázniuk” – kommentálta Orbán Balázs Magyar Péterékről szóló lapszemlét.

„Én természetesen senkinek nem mondtam ilyet. Az antiszemitizmus szó például el sem hagyta a számat semmilyen nyilatkozatomban. Hazudtok reggel, este és minden hullámhosszon” – kommentelt Magyar Péter Orbánnak, hozzátéve, hogy „aki elolvassa a cikket az pontosan látja, hogy megint hazudtok”.

Magyar Péter utána egy teljes posztot szentelt annak, hogy bemutassa, „hogy hazudik Orbán Balázs és a teljes propagandamédia”.

„Orbán Balázs és a teljes propaganda média arról ír, hogy én a Washington Post-nak adott interjúmban leantiszemitáztam Magyarországot és védelmembe vettem Soros Györgyöt. Az igazság az, hogy soha nem adtam interjút a Washington Post-nak, soha nem beszéltem az antiszemitizmusról egyik interjúmban sem és nem védtem meg Soros Györgyöt (igaz, nem nagyon beszéltem róla) semelyik nemzetközi interjúmban. Hetekkel ezelőtt adtam egy interjút az AP hírügynökségnek, amelyből két mondatot átemelt a Washington Post egy mostani szerkesztőségi cikkbe. A két mondat így hangzott: ‹Minden szétesett Magyarországon. Tulajdonképpen nem működik az állam, csak a propaganda és a hazugságok maradtak.› A cikk többi részében másokat is megszólaltattak és írt a szerző Sorosról és az antiszemita kártyáról is. De nekem ehhez semmi közöm nem volt, senki nem kérdezett meg és a cikket se láttam a megjelenés előtt. De mindez nem zavarta sem Orbán Balázst, a miniszterelnök politikai igazgatóját, sem a rogáni propagandát, hogy ismét hazudozni kezdjenek” – írta Magyar Péter, aki írása végén megszólította egykori ismerősét:

Tisztelt Politikai Igazgató Úr, Kedves Bazsi, tudom, hogy a Fideszben nem szokás, de hidd el, nem szégyen a bocsánatkérés.