Cserépléccel okozott életveszélyes sérüléseket rokonainak egy kiskunfélegyházi férfi

Anyagi jellegű vita robbant ki.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy családok között kirobbant verekedés során egy cserépléc darabbal az egyik sértettnek súlyos, a másiknak pedig életveszélyes sérüléseket okozott, közölte az ügyészség csütörtök reggel.

A vádirat szerint a Kiskunfélegyházán élő pár tagjai között tavaly augusztus 7-én anyagi jellegű vita alakult ki. Emiatt a nő felhívta az édesapját, akinek elpanaszolta, hogy a párja bántalmazta őt, valamint nem adta át neki a külföldi keresményét és megkérte édesapját, hogy jöjjön el érte Kiskunfélegyházára.

Az apa azonban nem egyedül érkezett kérdőre vonni a férfit, hanem vele tartott több rokona is. Amikor megérkeztek, a két család között vita alakult ki, majd a lány rokonságából pedig többen berontottak az udvarra, ahol a két család tagjai egymásnak estek.

Ennek során a fiú nagybátyja – az ügy idősebb vádlottja – egy cserépléc darabbal, nagy erővel fejen ütötte az egyik sértettet, míg a másiknak a – védekezésképpen a feje elé emelt – karját találta el.

A lány rokonságába tartozó egyik férfi – az ügy fiatalabb vádlottja – pedig ököllel orrba ütötte az idősebb vádlott édesanyját, amikor a nő felkapott egy cserépdarabot a földről.

A bántalmazás következtében a fején megütött férfi életveszélyes, míg a másik két sértett 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség az idősebb férfit életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés, míg a fiatalabb férfit súlyos testi sértés bűntettével vádolja és ezért az idősebb vádlottal szemben végrehajtandó, míg a fiatalabb vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.