Öten ültek a kocsiban, de egyikük sem segített a zebrán elgázolt és vérző lányon

A sofőrt, a feleségét és a kollégáit sem érdekelte, hogy mi baja van a vérző lánynak.

Zebrán gázoltak el egy fiatal lányt Békéscsabán, a Gyulai úton. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint öten utaztak a kocsiban, és mindannyian látták a történteket. A sofőr azonban ennek ellenére sem állt meg, és lazán sorsára hagyták megsérült lányt.

A lány szabályosan ment át májusban a zebrán, de az autó vezetője mégsem észlelte időben. Az ütközés után a lány a földre esett, majd felállt, az autós pedig simán továbbhajtott. Végül a járókelők siettek a fiatal lány segítségére, aki nagyon megijedt a vérző sérülései láttán.

A rendőrök már négy órával az eset után tudták az autó rendszámát és azt is, hogy a történtek idején ki vezette a kocsit. Kiderült, hogy a 47 éves mezőkovácsházi férfi a  feleségével és másik három kolléganőjével utazott az autóban, amikor a baleset történt.

Mind az öten látták, hogy elütötték a lányt, és azt is, hogy nehezen tudott felkelni a földről. Mindannyiuknál volt mobil. de egyikük sem hívott segítséget hozzá. Mint mondták, abban bíztak, hogy nem történt komolyabb baja a lánynak és az eset után továbbment.

Két órával később gyalog visszatértek a baleset helyszínére, és látták a helyszínelő rendőröket, de még ekkor sem jelezték, hogy közük van a történtekhez. A rendőrség segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást a sofőr és a négy utasa ellen is. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.