Böröcz László éppen addig biztos, míg nem polgármester

A Hivatalos Értesítőben jelent meg a módosítás.

Mától hatályos a Miniszterlenökséget vezető miniszter utasítása, amely így szól.

1. § A miniszteri biztos kinevezéséről szóló 9/2022. (VIII. 5.) MvM utasítás 1. §-ában a »napjáig« szövegrész helyébe a »napjáig, valamint feladatai további ellátására 2024. augusztus 1. napjától 2024. szeptember 30. napjáig« szöveg lép.

Gulyás Gergely talányosnak tűnő utasítás nagyon is fontos, hiszen a módosítás nélkül július 31-én lejárt volna Böröcz László megbízatása, aki 2022. augusztus elsejétől volt Budapest világörökségi területfejlesztésének kommunikációjáért felelős miniszteri biztos.

A korábbi fideszes képviselő október elsejétől váltja V. Naszályi Mártát az I. kerület élén, így  fontos, hogy biztosi feladatai mellett addig is marad neki a kétfős titkárság, illetve a törvény szerint helyettes államtitkári illetménynek megfelelő díjazás. Miközben a kormány a személyi kiadások csökkentését rendelte el az állami cégeknél, a minap Lázár János is úgy döntött, hogy szüksége van egy miniszteri biztosra, aki a kormányzati beruházásokért felel Budapesten.

Kovács Balázs Norbert kinevezése is fontos volt, mert a Fidesz idén őt indította a VI. kerületben Soproni Tamás polgármester ellen, de csúfos vereséget szenvedett, így azonban ő sem maradt egyetlen napig sem munka nélkül, június végéig ugyanis ő felelt a terézvárosi Podmaniczky Liget kialakításáért.

Kapcsolódó
Budapest biztost kapott Lázár Jánostól
Nem lett polgármester. Most éppen a kormányzati beruházásokért felel.