Távozik a főszerkesztő, videós hírportálból szórakoztató magazinná alakul az Rtl.hu

A hírek szerint a szerkesztőség nagy részét is elküldik.

Jelentősen átalakítja az RTL a jelenleg videós hírportálként működő Rtl.hu-t, és az a jövőben online magazinként az RTL lineáris és streaming-portfólióját támogató szórakoztató videókra, valamint ezeket kiegészítő magazin jellegű tartalmakra épül majd, írja közleményében az RTL.

Az RTL Magyarország 2021. végén alakította át az Rtl.hu-t videós hírportállá. Most azt írják, hogy „a telített hazai online hírpiacon, a globális szereplők, többnyire ingyenes videós tartalmai által dominált médiatérben és a videós hírfogyasztási szokások változása miatt” nem bizonyult hosszútávon fenntarthatónak a videós hírportál működtetése.

A megújult oldalon több megjelenést kap a sport, így ott lesznek elérhetőek az UEFA Bajnokok Ligájához, valamint az Európa Liga meccseihez kapcsolódó shortform videós tartalmak is. Az online hírszolgáltatás nem tűnik el, a Híradó és az aktuális műsorok – Fókusz, Reggeli – tartalmai továbbra is megtalálhatóak lesznek az Rtl.hu-n, szerkesztett formában.

A közleményből kiderül, hogy Bordás Gábor, az Rtl.hu főszerkesztőjének munkaviszonya az átmeneti időszak támogatása után közös megegyezéssel megszűnik. Bordás korábban a 24.hu közélet rovatának helyettes vezetője volt. A Media1 azt írja,

a főszerkesztőn kívül a portál szerkesztőségének jelentős részétől is megválnak.

Az újonnan létrejövő online videószerkesztőség az átalakulást követően új területen, a marketing-kommunikációs igazgatóság részeként Baráth Péter marketing kommunikációs igazgató vezetésével dolgozik tovább a megújuló Rtl.hu tartalmain.