Tarr Zoltán: Akadnak, akiknek hitkérdéssé vált a Tisza Párt

A párt alelnöke szerint foglalkozniuk is kell ezzel kérdéssel.

Sokan csodálkozással és némi értetlenséggel fogadták az Európai Parlamentben, hogy hét képviselőt is tudott küldeni egy olyan párt, amely három–négy hónapja még nem is létezett – ezt mondta Tarr Zoltán a Népszava videóinterjújában.

A Tisza Párt alelnöke szerint most már el tudnak merülni olyan tartalmi kérdésekben, amelyekkel eddig kevésbé volt módjuk és lehetőségük foglalkozni, mivel folyamatos kampányüzemmódban dolgoztak. Mint a lapnak elmondta, mind ő, mind Magyar Péter igyekszik fejlődni, rengeteg az új hatás, benyomás, és ennek tulajdonítja azt is, hogy a pártelnök mégis felvette az európai parlamenti mandátumát.

Bár az erről szóló internetes szavazás kissé emlékeztetett a nemzeti konzultáció vagy éppen a Karácsony Gergely-féle budapesti lakógyűlés sugalmazott, irányított kérdéseire, Tarr Zoltán azt ígérte, hogy a későbbiekben igyekeznek sokkal több válaszlehetőséget adni a kérdésfeltevéseikre.

A Magyar Pétert övező rajongói kemény magról Tarr Zoltán azt mondta: foglalkozniuk kell a jelenséggel, mivel akadnak, akiknek a Tisza Párt is hitkérdéssé vált.

Óriási szükség lenne egy másfajta párbeszéd-kultúrát megjeleníteni. Érezzük ennek a nyomását, a terhét, és azt is, hogy ez feladat a mi számunkra is. A saját berkeinken belül is, ahogy az egész társadalomban

– mondta el a Népszavának.