Magyar Péter: a Tisza Párt a tanárokéhoz kötné a miniszterek és a miniszterelnök fizetését

A Tisza elnöke vérlázítónak nevezte a kormánytagok béremelését.

A 24.hu írta meg, hogy július 1-jével az eddig ötmillió forintot kereső Lantos Csaba és Nagy Márton fizetése 27 százalékkal, 6,3 millió forint fölé nőtt, míg a többi miniszternek 14 százalékkal, bő 3,5 millió forintra nőtt a havi illetménye. Eközben Orbán Viktor már több mint 6,5 millió forintot keres havonta.

A Tisza Párt vérlázítónak és pofátlannak tartja, hogy miközben 3 millió honfitársunk él a létminimum alatt és egyre többeknek okoz gondot a napi megélhetés, aközben az eddig is 5 millió forintot kereső – egyébként milliárdos – miniszterek fizetését 27 %-kal emelték és a miniszterelnök pedig az átlagbérhez viszonyítva a legjobban fizetett kormányfővé vált az Európai Unióban. Ha a Tisza Párt felhatalmazást kap kormányalakításra, akkor a miniszterek és a miniszterelnök fizetését a tanári bértáblához kötjük.
A miniszterelnök fizetése nem haladhatja meg az I. besorolású pedagógus minimum fizetésének (538.000,- Ft) hatszorosát, a minisztereké pedig a négyszeresét

írta a Facebook-oldalán Magyar Péter, a Tisza elnöke. „A Tisza Párt európai parlamenti képviselői minden hónapban félmillió forintot jótékonysági célra ajánlanak fel a fizetésükből. Jómagam pedig a fizetésem felét” – tette hozzá.

Kapcsolódó
Orbán ismét megemelte a miniszteri fizetéseket, van, aki már 6,3 milliót keres
Lantos Csaba és Nagy Márton fizetése 27 százalékkal nőtt.