Arra kérik Karácsonyt, hogy a fővárosi közszolgáltató cégek dolgozói is kapjanak jutalmat

Levelet írtak szakszervezeti vezetők a főpolgármesternek.

Levelet írtak Karácsony Gergelynek a Független Egységes Szakszervezetek Szövetsége, illetve a Nemzeti Szakszervezet elnökei, melyben arra kérik a főpolgármestert, fontolja meg, hogy a fővárosi közszolgáltató cégek vezetői mellett az ott dolgozó munkavállalókat is anyagi elismerésben részesíti.

Bezeczki Ernő és Bajzik Tamás a 24.hu-nak eljuttatott levelében gratulált a főpolgármesternek az újraválasztásához, majd egyúttal megköszönték, hogy a Budapest tulajdonában lévő intézmények, vállalatok vezetőinek munkáját is elismerte. Mint ismert: a fővárosi közszolgáltató cégek összesen 23 vezérigazgatója, vezérigazgató-helyettese, ügyvezetője, gazdasági igazgatója kapott fejenként 2,2-11,7 millió forint közötti prémiumot, jövedelemtől függően.

A szakszervezeti vezetők ugyanakkor kiemelik: ez a siker nem jöhetett volna létre a mögöttük álló, keményen, kitartóan dolgozó munkavállalók, munkások nélkül.

Bízunk abban, hogy a vezetők anyagi elismerése mellett a fővárost és a választópolgárokat szolgáló Főpolgármester úr látja, az a kemény, lemondással és elhivatottsággal járó munka, amelyet az idén nyáron az extrém melegben végeztek a dolgozók, ugyancsak elismerésre méltó. Várjuk mielőbbi válaszát a dolgozók anyagi elismerésének időpontjáról és mértékéről

– zárták a levelet.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, nemcsak Karácsony Gergely, hanem Lázár János is jutalomesőről döntött a napokban. Az építési és közlekedési miniszter 200 ezer forint jutalmat ad több mint 33 ezer dolgozónak.