„Ha a főnököm azt mondta, akkor van!” – Másodpercek alatt cáfolta meg magát a fideszes államtitkár

Pótápi Árpád először még úgy tudta, hogy nincs háborús propaganda Magyarországon, aztán jött Gulyás Gergely.  

A napokban Tusványoson próbált utánajárni a Telex, hogy mi is pontosan az a “háborús propaganda”, és hogy melyik magyar sajtótermék sugároz, vagy közöl ilyet.

Amikor konkrétan kérdeztek rá a témára a fideszes politikusoknál, mégis rendre tanácstalansággal találkoztak.

A külpolitikus Németh Zsolt például azt mondta, hogy ő inkább a világsajtóban találkozik háborús propagandával. Nagy István agrárminiszter pedig azért nem nevezett meg háborús propagandában utazó magyar médiumokat, mert fél a perektől. Hidvéghi Balázs, korábbi EP-képviselő szerint, akik kritizálják a békére való törekvést, azok öntudatlanul is háborús propaganda részévé válhatnak.

A legkülönlegesebb válasszal mégis Pótápi Árpád állt elő, aki előbb azt mondta, hogy ő ugyan minden hazai médiumot olvas, ezeken a csatornákon azonban nem igazán találkozik háborús propagandával. Amikor erre visszakérdezett a Telex munkatársa, akkor az államtitkár érezhette, hogy nem a tökéletes választ adta, mert azt mondta: „gondolom, azért kérdez erre rá többször, mert valaki azt mondta van.”

Mire kiderült, hogy igen, épp Pótápi főnöke, Gulyás Gergely miniszter mondja azt, hogy sok magyar médium háborús propagandát folytat. Erre Pótápi államtitkár már gyorsan megváltoztatta a korábbi véleményét:

Akkor van!

Hozzátette:

Ha a főnököm azt mondta, akkor van!