Kútba esett egy 4 éves kislány Kőszegen, életveszélyesen megsérült

Túzoltók hozták felszínre.

Kútba esett egy gyermek a kőszegi Mohás úton, számolt be az esetről a kőszegi tűzoltóság Facebook-oldalán. Mint írták: ez számukra sem egy szokványos bevetés volt.

Az adrenalinszintünk nekünk is az egekbe szökkent, hiszen tudtuk, hogy egy gyermek és édesapja élete veszélyben van, a kútban nagyon hideg van és nincs sok időnk

– írták a posztban. Végül sikeresen felszínre hozták a bajba jutott gyermeket és édesapját a szombathelyi tűzoltókkal közös bevetésen.

Az RTL Híradó riportjából kiderült, hogy a kislány játék közben esett bele a nagyjából hét méter mély kútba, majd édesapja is utánament, ám ő sem tudott kijönni.  Mint kiderült, a család nyaralni volt a környéken, így nem ismerték a helyet. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény.

A kislány életveszélyesen megsérült. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az RTL-nek elmondta: a kislány töréseket, belső sérüléseket szenvedett, a testhőmérséklete is csökkent, helyszíni állapotstabilizálás után mentőhelikopterrel szállították kórházba. Hozzátette: a gyermek édesapját is kórházba vitték, de ő komolyabb sérülés nélkül megúszta az esetet.