Orbáni hablaty, ámokfutás, vakság, az uniós kilépés előkészítése – reagálnak a pártok a miniszterelnök tusványosi beszédére

Az új világrend víziója megmozgatta a politikusok fantáziáját.

Érkeznek a reagálások Orbán Viktor mai, új világrendes tusványosi beszédére.

Kezdjük a DK-s frakciószóvivő Kálmán Olga pártközleményével:

A nemzeti stratégiáról szóló hablaty nem takarja el Magyarország stratégiai meggyengülését, ami Orbán történelmi, politikai ámokfutásának következménye. A politikai akarnokot vakká tette a háború, személyes és politikai kiszolgáltatottsága az oroszoknak. Orbán a világ helyett csak szörnyű politikai szövetségeseinek érdekeit látja, politikája nem építi, hanem elveszíti Magyarországot. Aki egyszerre állítja, hogy Európa, mint politikai projekt halott, de mint katonai, védelmi projektet építeni kell, az nemcsak, hogy nem érti, közös politika nélkül nincs közös védelem, hanem egyenesen a magyar embereket veszélyezteti. Orbán cinikus szóáradata arról, hogy az ő politikája védi meg az embereket, egy erkölcsileg velejéig romlott ember bűnös önfelmentése. Ha a miniszterelnök nem negyedosztályú nemzetközi stratéga szerepében tetszelegne és tenné a dolgát, akkor ma Magyarország nem lenne a régió és az EU legrosszabbul teljesítő országa a fizetések értékében, inflációban, az egészségügy állapotában! A magyar felemelkedés egyetlen lehetősége, hogy megszabaduljunk Orbántól és utat nyissunk a Demokratikus Koalíció által képviselt politikának.

A szocialista Molnár Zsolt szövegében az a vezérfonál, hogy „amiről nem szólt a tusványosi beszéd”.

Orbán Viktor miniszterelnök mai tusványosi beszédében egy új magyar csodáról, a Magyar nagy stratégiáról hallhattunk előadást.

Sajnálatos módon a miniszterelnök elfelejtett beszélni arról, hogy a kormány elhibázott gazdaságpolitikájának köszönhetően a közelmúltban egymilliárd eurónyi hitelt kellett felvennünk Kínától, miközben elbuktuk a hazánknak járó EU-s pénzeket.

Arról is elfelejtett beszélni, hogy a magas infláció és a magas államadósság miatt ma a magyar állam többet költ az államadósságra, mint az egészségügyre (közel 3000 milliárd forint), illetve GDP-arányosan a magyar állam költi a legtöbb pénzt államadósságra az EU-ban.

Csak remélni tudjuk, hogy a mai – amerikai elnökválasztási kampányba is beillő – beszédében Orbán Viktor nem Magyarország kilépését készítette elő az Európai Unióból.

A Momentum szóvivője szikár:

Miről szólt Orbán tusványosi beszéde? Trump, Trump és Trump. Miről kellett volna szólnia? Arról, hogyan lesznek klimatizált kórházak és hogyan lesz működő MÁV.

Jakab Péter (Nép Pártján) vírust kiált.

A Fidesz egy vírus! Karanténba kell zárni!

Félelmetes, amit Orbán ma Tusványoson előadott. Agresszív törpékről beszélt, akik nem képviselik a népet. Nem, nem önmagára gondolt, hanem Brüsszelre. Hanyatló Nyugatról beszélt, és erősödő Keletről, ami szerinte nekünk nem rossz, sőt, új lehetőség. Valójában új lehetőség a lopásra, a megfélemlítésre, a választási csalásra, a nemzeti oligarchák építésére, akiket Orbán csak nemzeti bajnokoknak nevezett.

Igen, Orbán szerint a mi nemzeti bajnokunk Mészáros, Tiborcz és a többi rokon, haver, akik pénzügyi függetlenséget biztosítanak. Valójában nem nekünk, csak nekik. Nekünk egymilliárd eurós kínai hitel jut. Nyilván kell a pénz, hisz végül megtudhattuk azt is, hogy a családtámogatást ki akarja terjeszteni határon túlra is. Ennyi családi pótlék kifizetéséhez kevés is lesz az egymilliárd euró…

Na ez az a Fidesz, amelyet több ellenzéki párt – MSZP, Tisza, LMP, Jobbik – szerint nem szabad Európában karanténba zárni, merthogy “áradjon a demokrácia”. Akkor is, ha halálos vírussal fertőzött. A Nép Pártján szerint az ilyet igenis karanténba kell zárni. Mielőbb! A demokrácia védelmében! A többség védelmében!

Maradok a Nép Pártján!

A Tisza Párt közleményben reagált:

A beszéd 80 százaléka egy Budapest-központú világpolitikáról szólt (épp csak az indiánokról és az inuitokról nem beszélt), de szó sem esett a magyar emberek problémáiról és a hazánkban tapasztalható égbekiáltó igazságtalanságokról. Nem esett szó arról, hogy miközben a miniszterelnök haverja 30 milliárdos jachton ringatózik épp a francia Riviérán, addig a forráshiány miatt gyerekműtétek maradnak el Magyarországon. Nem esett szó a szétvert oktatásról, a hárommillió létminimum alatt élő honfitársunkról, a külföldre menekült százezrekről.

– írják.

A miniszterelnök ma Magyarország demográfiai fenntarthatóságáról álmodozott, miközben a totálisan téves politikájuknak köszönhetően soha nem született ilyen kevés magyar gyermek. Arról is értekezett, hogy rövidesen radikálisan csökkentik az államadóságot, miközben csúcson van a magyar adósság és most épp kínai giga hitellel zálogosítják el a gyerekeink és unokáink jövőjét.

 

Elképesztő gúnyos része volt a miniszterelnöki beszédnek, amikor arról konfabulált, hogy Brüsszelben bevezették a 3 T világát (tilt, tűr, támogat), miközben Orbán Viktor Magyarországán a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét egy percre sem hagyják felszólalni “köz”televízióban, ezzel semmibe véve 1352000 magyar ember politikai akaratát.

 

És köszönjük a slim fit ruházatra való megjegyzést, miniszterelnök úr. Szerintünk a sportos, normálisan öltözött emberek is lehetnek hazafiak. Azok viszont nem, akik a magyar adófizetők pénzét gátlástalanul ellopják, és a családjuknak, haverjaiknak juttatják. Testalkat ide vagy oda.

– teszik hozzá.

Cikkünk frissül.