Tőkés nemzetáruló Momentumról és a Gonoszról beszél

Tőkés László református lelkész, korábbi EP-képviselő és királyhágómelléki püspök a pénteken kezdődött párizsi olimpiára utalva nemzetárulónak minősítette a Momentumot, amely szerinte megakadályozta a budapesti rendezést.

Tőkés László református lelkész, korábbi EP-képviselő és királyhágómelléki püspök a pénteken kezdődött párizsi olimpiára utalva nemzetárulónak minősítette a Momentumot, amely szerinte megakadályozta a budapesti rendezést. (Valójában a pályázatot a kormányzat vonta vissza az ellenzéki párt népszavazási kezdeményezése miatt.)

A romániai rendszerváltás ikonikus alakja ezt követően arról beszélt: „erőnket meghaladó kihívásokkal ostromol minket a Gonosz”. „No war, no migration, no gender” – ismételte el a kormányzati propaganda szlogenjét, és azt mondta, a mostani válságos időkben nem hallgathat Krisztus egyháza, elérkezik a szólás ideje.

Szerinte Magyarország egyedül maradt békepárti és a vesztébe rohanó Európát védelmező politikájával. 35 éve másmilyen Európáról álmodtunk, tette hozzá, mára azonban a varázsa megfakult, a brüsszeli bürokraták fogságába került. Ezt követően az illegális migráció és az iszlám Európára és a keresztényekre jelentette veszélyéről beszél Tőkés, aki azt reméli, hogy a KDNP-hez hasonlóan az RMDSZ is rövidesen kilép az Európai Néppártból, és csatlakozik a Patrióták frakciójához.