Orbán megosztott egy liberális gondolatot

Németh Zsolt elmondta, hogy jót tesznek Orbánnak a hosszú repülőutak, mert úgy látja, ott születnek meg a nagyívű stratégiák.

Németh Zsolt elmondta, hogy jót tesznek Orbánnak a hosszú repülőutak, mert úgy látja, ott születnek meg a nagyívű stratégiák. Elmondta azt is, hogy Orbán szerinte egyre fiatalabb, és hogy mind megfiatalodtak egy kicsit a fesztiválon töltött idő alatt.

A közönségtől 60-nál is több kérdés érkezett, de ezek közül csak néhányat olvastak fel. Az első kérdező azt állítja, lassan Orbán az egyetlen normális vezető, majd megkérdi, honnan merít erőt a munkájához. Orbán szerint ami nekünk megtébolyodásnak látszik, az valójában a világ egy másik értelmezése. A nemzeten keresztül nézni a világot szerintük egy 19. századi gyökerű, ideiglenes jelenség, ami majd elmúlik, mondta Orbán, aki szerint a mi szemszögünkből ez felfoghatatlan, de meg kell kísérelni megérteni őket, hiszen együtt kell majd működni.

Egy részük persze majd idemenekül, eddig ők válogattak, most mi válogatunk

– ismételte meg Orbán, aki azt mondta, bizonyos szempontból élvezi is az uniós tanácsüléseket, hiszen a politika egy intellektuális műfaj.

Megkérdezték Orbánt, meg szokta-e hallgatni a felesége a beszédeit? „Azt nem tudom, de meg szokta ígérni”, válaszolta.

Mi a véleménye a párizsi olimpia megnyitójának „sokszínűségéről”? Orbán azt javasolta, hogy ne sértsük meg a franciákat, mivel Macron Európa-felfogása a stratégiai autonómiáról közelebb áll a magyarhoz, mint gondolnánk, majd zárásként megosztott egy „liberális gondolatot”:

Minden nemzetnek joga van hozzá, hogy megmutassa saját magát – hát, ezt láttuk.