Semjén: A háborúban meghalt egymillió ember, meghalt bárki is amiatt, hogy a klíma nem működött?

A miniszterelnök-helyettes szerint az egészségügyi államtitkár a „szíve vérét locsolja ki”, hogy működjenek a klímák a kórházakban.

Természetesen fontos, hogy a kórházakban legyen klíma, és a klímáknak működni kell. Ezért van Takács államtitkár úr (Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár – a szerk.), hogy az egészségügyben működjenek a klímák – mondta Semjén Zsolt az RTL Híradónak, miután egyébként jót nevetett a nem működő kórházi klímákról szóló kérdésen.

A miniszterelnök-helyettes ezt követően arról beszélt, hogy „a magyar betegek élete nagyon fontos dolog”, és fontosnak nevezte azt is, hogy az orvosok megfelelő körülmények között tudjanak dolgozni, és Pintér Sándor belügyminiszter és csapata ezen dolgozik.

Semjén egyébként abszurdnak nevezte az erről szóló kérdést, majd az interjú egy pontján közbevetette, hogy

az ifjú kori verseimről nem akarnak kérdezni?

A politikus ezt követően az orosz-ukrán háború által felvetett kérdések fontosságáról kezdett el beszélni, majd azt mondta:

ebben a háborúban meghalt egymillió ember, meghalt bárki is amiatt, hogy a klíma működött vagy nem működött?

Ezt követően még néhányszor „nagyon fontosnak” nevezte a kórházi klímák kérdését, dolgoznak rajta, tette hozzá, és szerinte óriási fejlődés van az egészségügyben, Takács Péter pedig a „szíve vérét locsolja ki”.

Ugyanerre a felvetésre Kásler Miklós volt miniszter csütörtökön úgy felelt az RTL-nek: 30 évvel ezelőtt ő 50 fokos műtőkben végzett 10-12 órás műtéteket.