Sokadjára is elbukott a Rác fürdő felújítása, a mellette álló hotelre ajánlat sem érkezett

Szeptemberben kezdődhet minden elölről.

Eredménytelenül zárult a Tabánnál álló Rác fürdő felújítására kiírt meghívásos közbeszerzési eljárás, vélhetően azért, mert a jelentkezők túl magas árat ajánlottak, írja a Népszava.

Nem volt sikeresebb a fürdő mellett álló hotel eladására, bérbeadására kiírt tender sem, egyetlen ajánlat sem érkezett.

A lap cikke szerint ez azt jelenti, hogy öt önkormányzati ciklus és három főpolgármester – Demszky Gábor, Tarlós István és Karácsony Gergely – sem volt elég ahhoz, hogy életet leheljenek a 2010-ben már a nyitás kapujában lévő budai műemléki fürdőbe és a mellé újonnan felhúzott 67 ágyas szállóba.

A folytatásról a szeptemberben felálló új – a Rác fürdő újkori történetében már a hatodik – közgyűlésnek kell majd döntenie.

Felidézték: az összesen 16 ezer négyzetméteres komplexum kivitelezése 2005-ben kezdődött, az akkor már három éve zárva tartó fürdő nyitását 2010-re ígérték. Csakhogy 2010-ben a beruházást ellenző Tarlós István ült a főpolgármesteri székbe. A huzavona azóta tart: a Fővárosi Közgyűlés végül tavaly szeptemberben hagyta jóvá a rekonstrukciót. A felújítási terveket idén januárban nyilvános lakógyűlésen mutatta be a BGYH. A tervezők által korábban 5,5 milliárdra becsült kivitelezői költséget papíron olcsóbb megoldásokat keresve 4,63 milliárdra faragták le, de a jelek szerint elszámították magukat.