Vádat emeltek a tanár ellen, aki az egyik diákja nyakát csókolgatta

Intim kapcsolatot szeretett volna.

Vádat emeltek egy tanár ellen, aki tavaly kikezdett az egyik diákjával és kitartóan próbálta őt rávenni arra, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen vele – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője, Saághy Flóra az MTI-t.

A megye egyik iskolában tanárként dolgozó férfi a vádirat szerint 2023 januárjában – azzal az ürüggyel, hogy egy iskolai videót akar telefonon megmutatni neki – rávette a kiskorú diáklányt arra, hogy üljön be az autójába. Ekkor megfogta a combját és a nyakát csókolgatta, de a sértett ellökte magától és visszautasította a közeledését. Ezután, tavasszal, többször is úgy intézte, hogy a tanórák ürügyén kettesben maradhasson a tanulóval. Ilyenkor közölte vele, nagyon vágyik arra, hogy intim kapcsolatba kerülhessenek, de a sértett újra és újra visszautasította.

Szentesi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja a tanári feladataiból eredő kötelességeit súlyosan megszegő vádlottat, akinek bűnösségéről a Szentesi Járásbíróság fog dönteni – tudatta az ügyész.