MSZP-s és ex-DK-s képviselők fogtak össze a Fidesszel Pesterzsébeten, négy havi jutalmat szavaztak meg a polgármesternek

Megemelték a képviselői tiszteletdíjat, illetve a bizottsági elnökök és tanácsnokok díját is.

Összefogott Pesterzsébeten a Fidesz, az MSZP és két ex-DK-s, jelenleg független képviselő, hogy a nyár vége előtt gyorsan döntsenek még néhány kérdésről. A nagy összefogás célja az volt, hogy megemeljék a pénzüket, jutalmat szavazzanak meg a polgármesternek, és embereket cseréljenek le a bizottságokban – írja a Telex.

A XX. kerületben a volt MSZP-s Szabados Ákos újra nyert fideszes támogatással, de az új testületben lesznek változások. Pesterzsébeten jelen állás szerint öt fideszes, két MSZP-s, két DK-s, két LMP-s, két momentumos, egy jobbikos, egy párbeszédes, és két ex-DK-s képviselő van, ők a Helló Pesterzsébetiek civil szervezet tagjai: Nemes László és Nemesné Németh Judit.

A Fidesszel együtt szavazó két szocialista képviselő Kovács Eszter és Nagy László Simon viszont távozik októbertől, de a Helló Pesterzsébetiek civil szervezetből is csak Nemes László marad. A mostani testületben az öt kormánypárti képviselő és a polgármester mellé sorakozott fel a két szocialista képviselő, illetve a két független képviselő, az ex-DK-s Nemes László és Nemesné Németh Judit. Így bár hivatalosan az ellenzéknek van többsége Pesterzsébeten, tízen már simán biztosították a minősített többséget a 18 fős testületben.

A Telex cikke szerint a képviselők:

Ezeket a döntéseket egyedül a testületben ülő egyetlen párbeszédes képviselő, Mach Péter nem támogatta. Mach Péter szerint a nagy összefogás annak köszönhető, hogy a nyárra minden képviselő, még a távozók is megkapják a fizetésemelést.