Beázott a kórház és a szakrendelő Orosházán a szerdai viharban

Egy szobában a plafon egy darabja is leszakadt.

Beázott a kórház és a szakrendelő Orosházán a szerda kora délutáni nagy esőben –  közölte az egészségügyi intézmény közleményben az MTI-vel.

A rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű esővizet nem tudta kezelni a kórház csapadékvíz-elvezető rendszere, ezért beázott a belgyógyászati szárny és a szakrendelő – írták. A fekvőbetegek épülettömbjének 6. emelete beázott, a folyosón és az egyik kórteremben egy négyzetméteres darabon leszakadt a plafon. Senki nem sérült meg, a kórház dolgozói rövid idő alatt kiürítették az épületszárnyat – húzták alá.

Az Orosházán jégesővel átvonuló vihar érintette a szakrendelő épületét is, amelynek földszintje ázott be. Az érintett területet takarítani, fertőtleníteni fogják, emiatt csütörtökön más helyen rendel az egyik házi gyermekorvos, ideiglenesen áthelyezik a nőgyógyászati szakrendelést, a védőnői szolgálat pedig nem fogad pácienseket – közölték.

A rendkívüli időjárás Pest vármegyében is károkat okozott. A katasztrófavédelem szerda este azt közölte az MTI-vel: sok munkát ad a tűzoltóknak a viharos időjárás, az intenzív csapadék és az erős szél Pest vármegyében, elsősorban utakra, kerítésekre és vezetékekre dőlt fák, letört ágak eltávolításához kérnek tőlük segítséget.

Ahogy korábban írtuk, Budapestre jeges villámárvíz csapott le, a viharok késéseket okoztak a repülőtér működésében is. Üllőnél az M0-s autóútra, Dabasnál pedig az 5-ös főútra dőlt egy nagy méretű fa, amelyet a tűzoltók távolítanak el. Veresegyházán, a Hegyalja utcában, a Budapesti utcában és a Találkozók útján is a kidőlt fák miatt kérték a katasztrófavédelem segítségét. A főváros XVII. kerületében, az Ásvány utcába, az Újlak utcába, az Összekötő utcába riasztották a tűzoltókat.