Belefulladt a Balatonba Siófoknál egy külföldi fiatal

Minden közös erőfeszítés ellenére sem sikerült megmenteni az életét.

Négy külföldi fiatal vízibiciklivel fürdőzött szombaton egy siófoki strandnál, amikor egyikük elmerült a közel 3 méteres vízben. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) szerint egy közelben lévő vitorláson észlelték ezt, és azonnal bejelentést tettek. A körzetben lévő vízirendészeti járőrhajó pillanatok alatt megérkezett és megjelölte a helyszínt, közben pedig a VMSZ is riasztást kaptunk, így az Alsóörsön állomásozó Rupert sürgősségi mentőhajó nagy sebességgel a helyszínre sietett.

„Ritkán fordul elő, hogy ilyen gyorsan kapunk pontos helyszínt, így reménykedtünk, hogy a búvárunk még kritikus időn belül felszínre tudja hozni a fiatal férfit. A körülményekhez képest sikerült viszonylag gyorsan kiemelni őt a vízből. Kiemelt szintű egészségügyi csapatunk azonnal megkezdte az újraélesztést, reménykedtünk. Számoltuk a perceket, bár tudtuk, hogy a nagyon meleg vízhőmérséklet sem kedvező ebben az esetben” – írja közleményében a VMSZ, amelynek hajója a fedélzeten zajló újraélesztés közben elindult a siófoki közforgalmú kikötőbe, ahová az Országos Mentőszolgálat siófoki esetkocsiját kérték. Ám minden közös erőfeszítés ellenére sem sikerült megmenteni a fiatalember életét.

A VMSZ ezen eset kapcsán is nyomatékosan felhívja minden fürdőző és vízen tartózkodó figyelmét, hogy körültekintően, a saját és a környezetükben tartózkodók biztonságára ügyelve strandoljanak csak.