Belefulladt a Balatonba egy fiatal férfi Révfülöpnél

Egész éjszaka keresték az áldozatot.

Nem sokkal éjfél után kérte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület segítségét a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság, mert bejelentés érkezett hozzájuk, hogy eltűnt egy fiatal férfi.

A VMSZ közleménye szerint a rendőrség adatgyűjtése során felmerült annak a gyanúja, hogy a vízben tűnhetett el a keresett személy.

Révfülöpön állomásozó Alfa sürgősségi mentőhajónk és vízimentő személyzete megkezdte a kutatást a Császtai strand mélyvizes területén. Az éjszakai hullámzás és a közel 29 fokos víz nagyon megnehezítette a kutatók munkáját, végül fél 6 környékén megtalálták az eltűnt személy holttestét

– írták.

Figyelmeztettek: egyre melegebb lesz, már-már elviselhetetlen a hőség, ezért nagyon fontos a megfontolt fürdőzés, vízben tartózkodás. Aki ismert betegséggel rendelkezik, legyen még óvatosabb, ne terhelje magát. „Minden esetben törekedjünk a csoportos fürdőzésre, hogy egy esetleges rosszullét esetén azonnal segítséget kaphassunk, nyújthassunk” – jegyezték meg.

Frissítünk!

Nem sokkal később egy másik tragédia is történt a Balatonon: Rosszul lett, és belefulladt az ötven centis vízbe egy férfi Fonyódon. Erről ebben a cikkünkben írtunk.