Egyik budapesti kórházban nem működik a klíma, egy másikban elromlottak a liftek

De már zajlik a javításuk.

Elromlott a budapesti János Kórház egyik műtőjében a klímaberendezés, ezért műtéteket kellett elhalasztani – számolt be az RTL.

Egy műtétre várakozó beteg arra panaszkodott a Híradónak, hogy hat óra várakozás után egy nővér azt mondta neki, hogy a műtőben több mint 31 fokot mértek. Szerda estére kiderült, hogy a klímaberendezés nem javítható, ezért a heti ütemtervet törölték, és az érintett beteg szeptemberre kapott új időpontot.

Eközben a Péterfy Sándor utcai kórházban több lift is elromlott. Egy kerekesszékes nő emiatt nem tudott felmenni az emeletre, a személyzet pedig nem tudta vállalni, hogy ölben vigyék föl. Végül egy betegszállító buszban vettek tőle vért, de az orvosához nem jutott el.

A kórházak műszaki karbantartásáért felelő Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság azt közölte a Híradóval, hogy a klíma javítását haladéktalanul megkezdték és „ideiglenes műszaki megoldásokkal (…) intézkedtek a szükséges hűtés biztosításáról”. A Péterfy kórház pedig azt mondta, hogy elkezdték a liftek javítását.