Simicskó István szerint sikertörténet a középiskolások tömeges katonai képzése

A KDNP frakcióvezetője úgy gondolja, a fiatalok szabadidős tevékenységet látnak a búvárkodásban, de mindig is volt katonai jelentősége.

Sikertörténetnek nevezte szerdán a 2017-ben indított honvédelmi kadétprogramot Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, aki 2015 és 2018 között a harmadik Orbán-kormány honvédelmi minisztere volt. Közlése szerint ebben a programban már tízezer középiskolás vesz részt és százötven iskola kötött szerződést a Magyar Honvédséggel. A kormánypárti politikus minderről Szentesen beszélt a harmadik alkalommal megszervezett búvár kadét tábor sajtónapján a Honvédelmi Sportszövetség elnökeként. Itt az MTI tudósítása szerint megismételte, amint már júniusban is elmondott egy hasonló szegedi rendezvényen, hogy

a hazájukat szerető fiatalok jelentik Magyarország jövőjét.

Simicskó arról is beszélt, hogy a 2015-ben indult honvédelmi táborokba egyre több fiatal jelentkezik. A kereszténydemokrata politikus által vezetett sportszövetség – közlése szerint speciális képzéseket nyújtó táborokat is szervez. Ilyen a búvár-, ejtőernyős- vagy a pilótaképzés, illetve a komolyabb fizikai igénybevételt jelentő „elite challange tábor” – ismertette az önmagát békepártinak nevező pártszövetség politikusa. A képzéseken – mint mondta – a fiatalok olyan speciális képességeket szerezhetnek, melyet később a honvédségnél vagy a civil életben hasznosíthatnak. Simicskó hozzátette:

Bár a fiatalok általában szabadidős tevékenység lehetőségét látják a búvárkodásban, ennek a sportnak mindig is volt katonai jelentősége.