Idén 526 769 445 forintba kerül az ingyen jogsi

Nagyon pontosan kiszámolták.

Orbán Viktor miniszterelnök jegyzi a határozatot, amivel pénzt ad a kormány arra, hogy ingyen szerezhessenek jogosítványt a végzős középiskolások. A pénzügyminiszternek idén a Magyar Honvédségnek a „B” kategóriás közúti járművezetői engedély megszerzésének gyakorlati oktatásban történő részvételéhez egyszeri jelleggel 526 769 445 forintot kell biztosítania.

Varga Mihálynak úgy kell terveznie a jövő évi költségvetést, hogy a pilotprogramra 2025-ben 831 751 580 forintot szánt a kormány. 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítják a végzős középiskolásoknak a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, a KRESZ- és egészségügyi oktatást támogatva.

A Magyar Honvédség a gyakorlati képzést támogatja – a kiválasztott intézményekkel kötött együttműködési megállapodás alapján már ősszel elindítja a jogosítványszerzéshez szükséges tanfolyamokat. Ehhez szakoktatói képzést tartanak, amelyben olyan katonák vehetnek részt,  akik betöltötték 23. életévüket, rendeljeznek középiskolai érettségivel, legalább két éve érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel, egészségügyi alkalmassági vizsgával.