Hat év után kotyogta ki egy fiatal lány, hogy a párja megfojtotta és derítőbe dobta a titokban megszült csecsemőjüket

Az emberöléssel gyanúsított férfi elismerte, hogy nejlonzsákba tette és kanálisba dobta a babát, de azt tagadta, hogy megölte.

Fény derült egy 2018 májusában, Kiskunlacházán történt csecsemőgyilkosságra. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy fiatalkorú lány egészséges csecsemőt hozott a világra.

A gyanúsítás szerint a lány élettársa megfojtotta, egy zacskóba tette, majd a ház derítő aknájába dobta a babát. A lány a közelmúltban, egy vita hevében ismerőseik előtt vádolta meg volt élettársát azzal, hogy megölte közös gyereküket, akinek titokban, otthon adott életet.

police.hu

Az adatgyűjtés, a tanúkihallgatások és az elvégzett nyomozási cselekmények alátámasztották a bűncselekmény elkövetését, amit a férfi kezdetben tagadott. Először azt mondta, hogy élettársa terhes volt, de elvetélt. Pár nappal később beismerte, hogy a lány terhes volt, és egészséges csecsemőnek adott életet, de továbbra is tagadta, hogy ő fojtotta meg a gyereket.

Ellenben elismerte, hogy a halott csecsemőt egy nejlonzsákba tette, és a derítőbe dobta. A csontokat a rendőrök a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat segítségével találták meg. A bíróság letartóztatta az emberöléssel gyanúsított férfit.