Távozik a Momentum vezetéséből Soproni Tamás, Hajnal Miklós és Orosz Anna

A pártot a Népszava szerint megosztja Fekete-Győr András kampánya.

Tisztújítást tart vasárnap a Momentum. Miután a párt mindössze 3,7 százalékot ért el a júniusi EP-választáson, és ezzel kiesett a testületből, Donáth Anna lemondott az elnöki tisztségről. A Népszava úgy tudja, hogy a kudarcot követően

polgárháborús viszonyok alakultak ki a Momentumban a visszatérni készülő Fekete-Győr András agresszív kampánya miatt.

A párt korábbi elnöke, miniszterelnök-jelöltje és frakcióvezetője a lap forrásai szerint még a „frontpolitikusokat” is szembefordította a másik elnökjelölt, Tompos Márton támogatóival. Fekete-Győr a lap szerint egy belső fórumon már az elbukott választás másnapján beleállt a Donáth-elnökségbe, ugyanis szerinte hiba volt egy személy köré felfűzni a kampányt. Véleményét az EP-mandátumát elveszítő Cseh Katalin, a korábbi elnök Gelencsér Ferenc és Kerpel-Fronius Gábor alpolgármester is osztotta, áll a cikkben.

A lap azt is tudni véli, hogy a pártot és a vezető politikusokat egy Fekete-Győr által előhúzott, „kétes hátterű közvélemény-kutatás” is megosztja, amely állítólag azt bizonyítja, hogy a mai napig ő a párt legnépszerűbb és legsikeresebb arca. Soproni Tamás, Terézváros újraválasztott polgármestere emiatt beleállt Fekete-Győrbe, mondták a lap informátorai.

A Népszava szerint vasárnap mindenképp távozik a pártvezetésből Soproni Tamás, Hajnal Miklós, valamint Orosz Anna, míg Bedő Dávid és Cseh Katalin újraindul – a lap értesülését később a Momentum sajtófőnöke megerősítette a Telexnek.