Orbán Viktor árulásról és újratervezésről írt

A kormányfő szerint a jobboldali pártok feladata, hogy érvényt szerezzenek az európai választók akaratának.

Árulás és újratervezés címmel írt a miniszterelnök véleménycikket a Magyar Nemzetnek. Orbán Viktor főbb állításai: Európa válságban van. Eltűnőben a keresztény civilizáció. Lejtmenetben az Európai Unió. Európa gazdasági és politikai súlya csökken. A rend elpárolog, állandósult a terrorveszély, foszladozik a közbiztonság. Bezárkózás, blokkosodás, a szomszédban háború.

Amit az európai emberek érzékelnek: béke, rend és fejlődés helyett háború, migráció és stagnálás.

A kormányfő szerint mindezt súlyosbítja, hogy a buborékban élő brüsszeli bürokraták az elmúlt években számos hibás politikai döntést hoztak, mert sajátjuknak tekintik az ukrajnai háborút, le akarják győzni Oroszországot.

Az európai emberek pénzét folyamatosan Ukrajnába küldik, a szankciókkal lábon lőtték az európai cégeket, felhajtották az inflációt és megélhetési nehézségek közé lökték az európai polgárok millióit. Adóemelésekkel rontották a kontinens versenyképességét, adok-kapokba keveredtek Európa legfontosabb kereskedelmi partnereivel.

Miközben a kivéreztetés ellen napi szinten tiltakoznak az európai gazdák, nyakló nélkül tódulnak be dömpingáron a kétes minőségű ukrán agrártermékek. A félrekezelt migrációs politika miatt özönlenek Schengen területére az illegális migránsok, Brüsszel ahelyett, hogy átvenné például Magyarország sikeres gyakorlatát, büntet. Orbán Viktor arra figyelmeztet, hogy

ma még megállítja az afrikai migránsokat a kerítés, de ilyen rohamosan növekvő számok mellett csak a már középtávon helyben maradást eredményező gazdasági fejlesztésektől remélhetünk megoldást. Európának nagy fejlesztési programot kellene indítania Afrikában, de ilyen terv Brüsszelben még a látóhatáron sincs.

A miniszterelnök szerint a brüsszeli bürokraták a nemzetállamok meggyengítésében, saját hatalmuk növelésében sikeresek, felidézik a kommunisták emlékét.

Nem az emberek érdekét nézik, hanem a saját eszméi­ket erőltetik az emberekre. Az éppen aktuális slágerük a méregzöld politika és a kevert társadalom eszménye. És ha ez az európai embereknek nem tetszik, akkor „jaj az európai embereknek”.

A Fidesz elnöke szerint az európai parlamenti választásokon az emberek világossá tették, hogy a változást a jobboldaltól remélik.

Az Európai Unió 27 országából 20-ban olyan szuverenista vagy jobboldali párt nyert, amely kimondottan a változás ígéretével kampányolt. (…) A választás után meg is bukott azonnal a baloldali francia és a belga kormány, Berlinben is rezeg a léc. (…) Az Európai Néppárt a kampányban változást ígérve gyűjtötte össze a szavazatokat. Ám hiába mondták magukat a változás követeinek, a választások után mégis az Európát végveszélybe sodró szocialistákkal és liberálisokkal álltak össze.

Orbán Viktor ezt a szégyenteljes paktumot a választóktól kapott felhatalmazással való nyílt visszaélésként értékeli, amelynek egyetlen célja, hogy a brüsszeli elit hatalomban maradjon. Szerinte a jobboldaliaknak továbbra is az a feladatuk, hogy érvényt szerezzenek az európai választók akaratának. Az első kísérletüket visszaverték, de a héten megtörtént az újratervezés, folytatni fogják az európai jobboldali pártok együttműködésének kiépítését. Azt írta, Amerikában már nagy lépést tettek a változás felé. Végül bizakodóan zárta írását.

Ha minden a tervek szerint alakul, és a Jóisten is megsegít bennünket, az év végére a hazafiak többségre jutnak az egész nyugati világban. Hajrá!