Kiirtandó féregnek, páviánnak nevezett bevándorlókat Bayer Zsolt – vizsgálja egyik műsorát a Médiatanács

Az NMHH szerint felmerült a gyűlöletkeltés tilalmára vonatkozó törvényi rendelkezés megsértése.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság bejelentés alapján vizsgálta a Bayer Show egyik márciusi adását. A hatósági ellenőrzés alapján a műsorszámban elhangzott, bevándorlókra tett kijelentések kapcsán felmerült a gyűlöletkeltés tilalmára vonatkozó törvényi rendelkezés megsértése, ezt vizsgálja a Médiatanács a Hír TV Zrt.-vel és a Karc FM Média Kft.-vel szemben indított közigazgatási hatósági eljárásban – írta az NMHH közleményében.

A Telex cikke szerint a márciusi műsor elején Bayer Zsolt két videofelvételt játszott le a közönségének, amelyeken állítása szerint nyugat-európai bevándorlók követnek el bűncselekményeket nyugat-euróapiak ellen. A videókról részleteket nem osztott meg a műsorvezető, az sem derült ki, hogy konkrétan hol készültek ezek, valóban bevándorlók követik-e el a cselekményeket.

Bayer szerint ő mindennapos kis pillanatfelvételeket mutatott be a festői Nyugat-Európából. Az első felvételen egy férfi üt meg egy szőke hajú nőt az utcán. „Kiirtandó féreg” – reagált Bayer a videóra, majd azt a kommentárt fűzte hozzá, hogy „ezeket ma Nyugat-Európában dédelgetik, szeretgetik”. Később Bayer még lepáviánozott néhány fekete férfit.