Novák Katalin: Nem szeretnék most önnel beszélgetni erről

A Telex Stuttgartban, a magyar-német meccs után próbálta faggatni a volt államfőt.

Februárban mondott le az államfői tisztségéről Novák Katalin, aki azóta teljesen eltűnt a nyilvánosságból. Orbán Viktor kormányfő azóta többször is azzal hárította el a kegyelmi üggyel kapcsolatos újságírói kérdéseket, hogy azokra egyedül Novák Katalin adhat választ, így a médiumok őt kérdezzék a történtekről.

Pontosan ezt tette szerdán este a Telex stábja: az újságírók Stuttgartban, a magyar-német EB-csoportmeccs után szúrták ki a távozó szurkolók között a volt köztársasági elnököt. Simor Dániel újságíró odalépett hozzá, és megkérdezte tőle: miért kapott elnöki kegyelmet K. Endre, aki pedofil bűncselekmények eltussoláshoz asszisztált a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyetteseként.

Novák Katalin azonban elhárította az érdeklődést. Mint mondta, ezúttal magánprogramon van a családdal, és szerinte, amit az ügyről el kellett mondania, azt már megtette.

Nem szeretnék én most önnel beszélgetni erről

– zárta rövidre a beszélgetést a volt államfő.

Arra a kérdésre, hogy egy másik alkalommal válaszolna-e a Telex kérdésére, Novák annyit válaszolt: „Elképzelhető”, de ő már mindent elmondott az ügyről a lemondásakor.

A Telex felidézte, hogy Novák a távozáskor mindössze annyit közölt a kegyelmi ügyről:

Hibáztam. A kegyelmi döntés és az indoklás hiánya alkalmas volt arra, hogy kételyeket ébresszen. Itt nincs és nem is lehet kétely. Soha nem adnék kegyelmet annak, aki gyermekeket bántalmaz.