Magyar Péter beül az Európai Parlamentbe

De fél év múlva újra megszavaztatja az embereket arról, hogy maradjon vagy menjen.

Magyar Péter kedden este Brüsszelből jelentette be, hogy felveszi az európai parlamenti mandátumot, de megjegyezte, hogy ha a mandátum a pártépítés és a Tisza-közösség kárára megy, akkor maga fog azonnal lemondani a mandátumáról, írja a Telex.

A Tisza Párt alelnöke azt is elárulta, fél év múlva újra megszavaztatja az embereket arról, hogy maradjon-e vagy menjen.

Azzal kapcsolatban, hogy korábban azt mondta, nem ül be az Európai Parlamentbe, Magyar most úgy fogalmazott, változott a helyzet, de reméli, senki nem vitatja el tőle, hogy azon dolgozik továbbra is, hogy visszavegyék a hazát lépésről lépésre.

Beszélt a videóban arról is, hogy ez a mandátum nem öt évre szól, látni akarja ő is, hogy mennyi kinn tartózkodással és mennyi munkával jár az európai parlament. A politikus abban bízik, hogy ez hozzájárul majd ahhoz, hogy a következő országgyűlésen a Tisza Párt fog győzni.

Magyar hozzátette, hogy az EP fizetésének a felét, azaz négyezer eurót, ami átszámítva körülbelül 1.2 millió forint, felajánlja jótékonysági célra majd. Elsősorban családokat terveznek majd támogatni. A politikus felkérte a többi képviselőt – köztük Deutsch Tamást is – hogy legalább fizetésük felét ajánlják fel ők is majd.