Véradást szerveznek a 19 éves fiúnak, akinek teste 70 százaléka megégett, miután felmászott egy vonatra

Még hónapokon át vérre lesz szüksége.

Áprilisban ért nagy erejű áramütés egy 19 éves fiút Egerben, miután felmászott egy vagonra, hogy barátaival fényképeket készítsen. A felsővezetékből pillanatok alatt áthúzott a 25 ezer voltos feszültség a testére, a fiú összeégve, eszméletlenül zuhant a földre a többméteres magasságból.

A Blikk szerint a fiút a Honvédkórházban kezelik, teste mintegy 70 százaléka megégett. A baleset óta mesterséges altatásban tartják, a lap úgy tudja, időnként felébresztik, de mindig visszaaltatják.

A fiú  szinte a teljes törzsén és a végtagjain is égési sérüléseket szenvedett, a rá váró kezelésekhez még hónapokon át vérre lesz szüksége. Ezért a családtagjai és a barátai véradást szerveztek a javára.

A faluban olyan is van, aki már azt tervezi, hogy bár nemrégiben már adott vért, a kötelező 56 nap letelte után újból elmegy.

Szombaton a helyi csapat, a Pétervására SE a Váraszói SE-vel játszik rangadót, a Pétervására edzője, Kovács Gyula kezdeményezésére pedig jótékonysági főzést rendeznek, a jegyek eladásából származó bevételt pedig a fiú családjának adják majd.