Gulyás: A jogot már régóta zárójelbe tette a Nyugat, a legrosszabb második világháborús időket idézi, ami ott megy

Ukrajna uniós csatlakozása a kisebbségi jogok 2015 előtti visszaállításával jöhet szóba – mondta miniszter a Magyar Fórum internetes oldalának. A háborúban álló ország újjáépítési, humanitárius és más támogatásai kapcsán Gulyás arról beszélt, hogy a korrupció ott jelentős probléma.

Ukrajna uniós csatlakozása a kisebbségi jogok 2015 előtti visszaállításával jöhet szóba – mondta a miniszter a Magyar Fórum internetes oldalának. A háborúban álló ország újjáépítési, humanitárius és más támogatásai kapcsán Gulyás arról beszélt, hogy a korrupció ott jelentős probléma.

A Mandiner azt kérdezte, hogy a Nyugaton befagyasztott orosz vagyonokat Ukrajna segítésére fordítanák, és erről mit gondol a kormány. – A jogot már régóta zárójelbe tette a Nyugat – mondta Gulyás. Szerinte a „legeslegrosszabb” második világháború előtti időket idézi az, hogy csak azért foglalnak le vagyonokat, mert valaki orosznak született. Közölte, ettől függetlenül meg kell vizsgálni az előterjesztést, és ezt követően kialakítani az álláspontot.