180 rendőr csapott le új pszichoaktív szerekkel kereskedő drogdílerekre

Kábítószergyanús anyagokat, órákat, mobiltelefonokat, eurót, több millió forintot, valamint gépjárműveket foglaltak le, és három ingatlant vettek zár alá.

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 rendőr közreműködésével csaptak le Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre – közölte honlapján a rendőrség.

Mint írják, a jászberényi rendőrök több hónapos nyomozást követően összehangolt akciót tartottak 2024. április 15-én hajnalban. Jászapátiban kilenc, míg Hevesen három helyszínen csapott le a több mint 180 rendőr. Az akcióban Jász-Nagykun-Szolnok rendőrein kívül Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Nógrád és Békés vármegyei kollégák, valamint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda kutyavezetője és ügyészek is részt vettek.

A tájékoztatás szerint a rendőrök nyolc férfit és két nőt állítottak elő, és hallgattak ki gyanúsítottként bűnszervezetben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt. A nyomozók kutatás során kábítószergyanús anyagokat, valamint vagyonvisszaszerzés keretében ékszereket, órákat, mobiltelefonokat, bútorokat, eurót, több millió forintot, valamint gépjárműveket foglaltak le, és három ingatlant vettek zár alá.

A hatóság nyolc gyanúsított őrizetbevételét rendelte el, és kezdeményezték letartóztatásukat.