Elektromos biciklikkel érkezik a Bubi 3.0, megduplázzák a flottát, és a külvárosokban is elérhető lesz

2026-ban már 4500 darabos lesz a közbringa flottája.

Több változást is bejelentettek a fővárosi közbringarendszer, a Mol Bubi jövőjével kapcsolatban. A jelenlegi szerződés lejárta után, 2026-ban jön a Bubi 3.0: a teljesen új flotta a mostani kétszerese, 4500 darabos lesz, megjelennek majd az e-biciklik, bővítik a felhasználási területet, de más újításokat is bevezet a BKK – írja a Telex.

Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy tartani kell a tempót, a technológiai fejlődéssel folyamatosan haladni kell előre.

Karácsony Gergely főpolgármester a Bubit a jövő városának egyik alapelemének nevezte, kiemelve a kerékpáros közlekedés fontosságát. A Bubi 3.0 tervezett fejlesztéseket a BKK szakemberei részletesen ismertették, beleértve az e-biciklik bevezetését és a flottabővítést.

Az új rendszerben az állomások száma is jelentősen megnő, és terjeszkedni fognak a város külsőbb területeire is. Fontos újítás lesz az e-bringák megjelenése és a fizetési rendszer modernizálása. A BKK továbbra is folytatja a Bubi fejlesztését, figyelembe véve a felhasználói visszajelzéseket és az igényeket – tették hozzá.

Mint írják, a 3.0-ás fejlesztéssel közel megduplázódna a szolgáltatási terület: Őrmező, Újbuda, Albertfalva déli része, a József Attila-lakótelep, a kispesti lakótelep és környéke, Kőbánya-városközpont és a kerület déli lakótelepei, a Bosnyák tér, az M3-as melletti lakótelep és az Örs vezér tere is szerepelnek a jövőbeli állomástervek között.